Nyheder

På denne side kan læse om de to senest tilkomne muligheder for guidede ture.

Vi arbejder endvidere tæt sammen med flere private herregårde på Sjælland og Fyn med muligheder for rundvisning. Disse herregårde er ikke permanent åbne for publikum og figurerer derfor ikke her på siden.

Er der et specielt sted du ønsker at komme med din gruppe, og som ikke figurerer her eller under Guidede ture, er du altid velkommen til at kontakte os og høre om evt. besøgsmuligheder det pågældende sted.


Vor Frue Kirke - København, Historic Talks

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke, Københavns domkirke, ligger i hjertet af middelalderens København hvor to af datidens primære færdselsårer krydser hinanden, Nørregade og Vestergade, og på hvad der var byens højeste punkt.

Adskillige kirkebygninger har fulgt hinanden; nogle er brændt, nogle revet ned, andre bygget om, om som noget af det mest dramatiske i kirkens 900-årige historie blev Vor Frue bombet og ødelagt under englændernes bombardement af København i 1807.

Kirken blev genopbygget i stilren nyklassicisme af C.F. Hansen og indviet i 1829 og bl.a. udsmykket med nogle af Bertel Thorvaldsens største mesterværker, bl.a. Dåbens engel og alteret med Kristus figuren kopieret verden over.  

Oplev hvad der igennem århundrede har været hovedstadens hovedkirke og blandt byens bedst kendte bygninger. Hør om adelsbegravelser, kroninger og kongelige bryllupper, følg med i krypten og kom med i tårnet og nyd den smukke udsigt over byen.

Turen kan arrangeres for grupper af max. 25 personer og vil vare halvanden  time og tilbydes på dansk, engelsk og fransk.

 

Kontakt Historic Talks for pris og bestilling


Roskilde Domkirke

Siden 1170'erne har Roskilde Domkirke ligget smukt og roligt på toppen af domkirkebakken og været synlig fra nær og fjern.

Rigets og magtens mænd har lige siden markeret det imponerende byggeri ved utallige udbygninger, ombygninger og tilbygninger. Biskopper har sat deres præg gennem århundreder og siden Reformationen i 1536 har stedet været kongehusets foretrukne gravkirke.

Siden 1995 har det enestående kirkebyggeri været på Unesco's liste over verdensarv.

Rundvisningen vil fokusere på de mange fascinerende lag af kirkehistorie, arkitektur, gravskikke, kongelig historie og kristendom mm., og således præsentere en solid platform for national identitet og selvforståelse.

Turen kan arrangeres for grupper af max. 25 personer og vil vare en time og et kvarter og tilbydes på dansk, engelsk og fransk.

 

Kontakt Historic Talks for pris og bestilling

Roskilde Domkirke - Historic Talks


Thotts Palæ - Kongens Nytorv - Den Franske Ambassade - Historic Talks

Thotts Palæ

Thotts Palæ på Kongens Nytorv har siden 1930 været Frankrigs ambassade i Danmark.

Det meget velbevarede og fine gamle palæ er oprindeligt opført fra 1683-1686 til admiral Niels Iuel. Siden blev det kongelig ejendom under Christian Gyldenløve og efterslægten Danneskjold-Samsøe. I 1760 erhvervedes palæet endelig af statsmanden lensgreve Otto Thott, der kom til at lægge navn til palæet for eftertiden.

Reedtz-Thott-familien havde palæet som privat ejendom helt frem til 1930 hvor det købtes af den franske stat.

Rundvisningen vil fokusere på palæets historie og ejerforhold  og tage dig igennem bel-etagens suite af elegante saloner møbleret med det bedste indenfor fransk kunsthåndværk fra 1700-tallet.

Palæet er ikke permanent åbent for publikum. Rundvisningen vil vare 60 min. og tilbydes for op til 25 personer på dansk, engelsk og fransk.

 

Kontakt Historic Talks for pris og bestilling


Eremitageslottet

Eremitageslottet i hjertet af Dyrehaven er en enestående lille kulturperle, som du kan besøge efter flere års minutiøs restaurering.

Christian VI lod fra 1734-36 sin arkitekt Laurids de Thura stå for opførelsen af det lille jagtslot, så majestæten kunne hvile ud under jagten i standsmæssige omgivelser. Jagtslottet blev indrettet med små private kabinetter for den kongelige familie og en elegant spisesal med udsigt over både jagtområdet og Øresund.

Denne guidede tur foregår som en kulturhistorisk gennemgang af de enestående og meget velbevarede interiører, som Kongehuset i dag anvender til jagtfrokoster og ved andre særlige lejligheder.

Turen kan arrangeres for grupper af max. 20 personer og vil vare 50 min. og tilbydes på dansk, engelsk og fransk.

 

Kontakt Historic Talks for pris og bestilling

Eremitageslottet i Dyrehaven, Historic Talks