Nyheder

På denne side kan læse om de to senest tilkomne muligheder for guidede ture.

Vi arbejder endvidere tæt sammen med flere private herregårde på Sjælland og Fyn med muligheder for rundvisning. Disse herregårde er ikke permanent åbne for publikum og figurerer derfor ikke her på siden.

Er der et specielt sted du ønsker at komme med din gruppe, og som ikke figurerer her eller under Guidede ture, er du altid velkommen til at kontakte os og høre om evt. besøgsmuligheder det pågældende sted.


Roskilde Domkirke - Historic Talks

Roskilde Domkirke

Siden 1170'erne har Roskilde Domkirke ligget smukt og roligt på toppen af domkirkebakken og været synlig fra nær og fjern.

Rigets og magtens mænd har lige siden markeret det imponerende byggeri ved utallige udbygninger, ombygninger og tilbygninger. Biskopper har sat ders præg gennm århundreder og siden Reformationen i 1536 har stedet været kongehusets foretrukne gravkirke.

Siden 1995 har det enestående kirkebygger været på Unesco's liste over verdensarv.

Rundvisningen vil fokusere på de mange fascinerende lag af kirkehistorie, arkitektur, gravskikke, kongelig historie og kristendom mm., og således præsentere en solid platform for national identitet og selvforståelse.

Turen kan arrangeres for grupper af max. 25 personer og vil vare en time og et kvarter og tilbydes på dansk, engelsk og fransk.

Kontakt Historic Talks for pris og bestilling


Thotts Palæ

Thotts Palæ på Kongens Nytorv har siden 1930 været Frankrigs ambassade i Danmark.

Det meget velbevarede og fine gamle palæ er oprindeligt opført fra 1683-1686 til admiral Niels Iuel. Siden belv det kongelig ejendom under Christian Gyldenløv og efterslægten Danneskjold-Samsøe. I 1760 erhvervedes palæet endelig af statsmanden Otto Thott, der kom til at lægge navn til palæet for eftertiden.

Reedtz-Thott-familien havde palæet som privat ejendom helt frem til 1930 hvor det købtes af den franske stat.

Rundvisningen vil fokusere på palæets historie og ejerforhold  og tage dig igennem bel-etagens suite af elegante saloner møbleret med det bedste indenfor fransk kunsthåndværk fra 1700-tallet.

Palæet er ikke permanent åbent for publikum. Rundvisningen vil vare 60 min. og tilbydes for op til 25 personer på dansk, engelsk og fransk.

 

Kontakt Historic Talks for pris og bestilling

Thotts Palæ - Kongens Nytorv - Den Franske Ambassade - Historic Talks


Eremitageslottet i Dyrehaven, Historic Talks

Eremitageslottet

Eremitageslottet i hjertet af Dyrehaven er en enestående lille kulturperle, som du kan besøge efter flere års minutiøs restaurering.

Christian VI lod fra 1734-36 sin arkitekt Laurids de Thura stå for opførelsen af det lille jagtslot, så majestæten kunne hvile ud under jagten i standsmæssige omgivelser. Jagtslottet blev indrettet med små private kabinetter for den kongelige familie og en elegant spisesal med udsigt over både jagtområdet og Øresund.

Denne guidede tur foregår som en kulturhistorisk gennemgang af de enestående og meget velbevarede interiører, som Kongehuset i dag anvender til jagtfrokoster og ved andre særlige lejligheder.

Turen kan arrangeres for grupper af max. 20 personer og vil vare 50 min. og tilbydes på dansk, engelsk og fransk.

 

Kontakt Historic Talks for pris og bestilling